SBO HELLEVOETSLUIS 

 

Digimaatje

Het SBO probeert inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer zij mee willen blijven doen, maar dit niet altijd zelfstandig lukt. Zo is bekend dat een groep mensen moeite heeft om mee te gaan met de digitale ontwikkelingen en daarom start het SBO met het Digimaatje. 

Er wordt steeds meer verwacht dat u uw bankzaken en aanvragen voor toeslagen en regelingen online regelt. Dat u zelf informatie weet te vinden op internet en op de hoogte gehouden wordt via mail en social media. 
Maar ook bij het onderhouden van contact met uw omgeving is het prettig als u beschikt over voldoende digitale vaardigheden, zodat u kunt appen met uw (klein)kinderen, kunt beeldbellen met vrienden en familie of zelfs filmpjes met oefeningen kunt ontvangen van uw fysiotherapeut.

Het SBO kan u helpen om bepaalde digitale vaardigheden aan te leren of te verbeteren. Niet alleen zodat u zich online beter kunt redden maar ook om te laten zien en ontdekken hoe leuk de digitale wereld kan zijn. Een vrijwilliger kan voor een bepaalde periode wekelijks bij u thuis komen om u te helpen, totdat u het op een gegeven moment zelfstandig kunt. 

Heeft u behoefte aan een Digimaatje en woont u in de gemeenten Hellevoetsluis of Westvoorne? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u op werkdagen tussen 09:00-13:00 uur telefonisch contact opnemen met ons kantoor op nummer 322273 of mailen naar algemeen@sbonu.nl.