SBO HELLEVOETSLUIS 

 

Praktische Ondersteuning
Wanneer het niet (meer) lukt om zelf kleine klusjes in huis te doen, als het bereiden van de warme maaltijd steeds lastiger wordt of vervoer problemen geeft, dan is het fijn om hulp te krijgen van bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Soms lukt dat niet en dan kan het SBO een handje helpen.


MaaltijdService
De maaltijdvoorziening is er wanneer u niet (meer) in staat bent zelf voor een ‘warme’ maaltijd te zorgen. Er kan gekozen worden uit VriesVerse- en WarmVerse maaltijden.

Klussendienst
Tegen een geringe vergoeding per klus, kunt u gebruik maken van de Klussendienst voor kleinere klussen in en om het huis die niet langer duren dan 1 uur, een Rollatorservice voor kleine reparaties en onderhoudsbeurten aan de rollator en een Knoppendienst voor het instellen/aansluiten van uw apparatuur.


SBO VoorneVervoer
SBO Voorne Vervoer is een extra aanvulling op het Openbaar vervoer en Flexvervoer op Voorne. U kunt gebruik maken van de bus op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Ritten, zowel heen als terug, moeten uiterlijk een dag van te voren telefonisch gereserveerd worden. Dit kan op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur op nummer 0181-322273, keuzetoets 2, U wordt bij uw voordeur opgehaald en afgezet bij de locatie waar u naar toe wilt.

Let op! We kunnen in de nieuwe 1,5 meter samenleving maar 2 personen per keer vervoeren. Prijs van de 10 of 20 strippenkaart kunt u vinden op deze pagina rechts, button Tarieven.

Koeriersdienst
Tegen een geringe vergoeding kan men kleine zaken laten brengen/halen.

Rolstoeluitleen
Het SBO beschikt over een transport rolstoel t.b.v. de uitleen voor incidenteel gebruik.

Belservice 
Deze telefoondienst heeft als voornaamste doel het bieden van regelmatig telefonisch contact wanneer u aan ‘huis gebonden’ bent, overdag lange tijd alleen bent en graag even iemand wilt horen. Voorbeelden zijn: Een belmaatje die regelmatig met u belt. Daarnaast is er een service waarbij een vrijwilliger wekelijks met de klant belt om het bestelformulier voor de maaltijden in te vullen. 

Internetcafé SOL
Het computer leercentrum Senioren On Line (SOL) is onderdeel van het SBO. Vrijwilligers houden wekelijks computerspreekuur op maandag en woensdag van 09.30 uur tot 11.30 uur.

U kunt terecht voor vragen en ondersteuning bij computer, tablet en smartphone problemen.
Ook kunt u zich aanmelden voor diverse cursussen. Het aantal deelnemers per cursus is maximaal 5 personen en krijgen les van minimaal 2 begeleiders. U wilt liever privéles? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. 

U vindt SOL in Voornesteyn, de Eik 68 (1e etage) in Hellevoetsluis. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-53941918. U wilt meer informatie over cursussen en workshops? Kijk dan op de website www.seniorweb.nl/hellevoetsluis of kom gewoon even langs. U bent van harte welkom en de koffie staat altijd klaar.