SBO HELLEVOETSLUIS 

 

Wat doet de Onafhankelijke cliëntondersteuner?
De onafhankelijke cliëntondersteuner geeft u informatie, advies en ondersteuning bij vragen over alle zaken op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Samen met u en/of uw mantelzorger wordt bekeken welke diensten daadwerkelijk nodig zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. 
Als u dit niet meer zelf kunt regelen, kan de onafhankelijke cliëntondersteuner u hierbij helpen. Dit gebeurt altijd in overleg en/of samen met u.

Voor wie is cliëntondersteuning bestemd?
Voor alle ouderen, mantelzorgers en voor mensen met een beperking die nog zelfstandig wonen in de gemeente Voorne aan Zee.

Wanneer kunt u een beroep doen op cliëntondersteuning?
Als u vragen heeft op het gebied van wonen, zorg, welzijn en/of participatie.
Als u te maken krijgt met beperkingen die tijdelijk of blijvend van aard zijn. Als u zich ergens zorgen over maakt en zelf geen oplossing heeft.

De eerste stap bij het aanvragen voor hulp en ondersteuning is vaak contact met een medewerker van het Wmo loket in de gemeente waar u woont. 
Het kan echter ook zijn dat u uw probleem met uw huisarts heeft besproken en de arts u het advies geeft om vrijblijvend contact op te nemen met het SBO.

Hoe gaat de cliëntondersteuner te werk?
Op verzoek neemt een van onze cliëntondersteuners contact met u op en maakt een afspraak bij u thuis. Door middel van een gesprek proberen wij uw vragen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Vervolgens zullen wij in overleg met u naar een passende oplossing zoeken en met u bekijken wie hiervoor ingeschakeld kan worden. Indien nodig kunnen wij u helpen met de juiste instanties. 

Hoe kunt u de cliëntondersteuner bereiken?
U kunt op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur contact opnemen met het SBO via telefoon 0181-322273 of e-mail clientondersteuning@sbonu.nl

Eén van de medewerkers van het SBO zorgt er dan voor dat de cliëntondersteuner contact met u opneemt.

Belangrijk om te weten!
De onafhankelijke cliëntondersteuning is voor iedereen GRATIS en niet gebonden aan gemeenten en zorgaanbieders. Het SBO maakt geen gebruik van lidmaatschap.


NOTE! Bij registratie, bewaren en delen van informatie worden de regels van privacy (AVG) gehanteerd.